Tranen met Tuiten

Het smartlappenkoor uit Langbroek

login

Dirkjan OninkDirkjan Onink

Op mijn achtste heb ik al accordeon leren spelen van mijn broer Wim. Later ben ik overgestapt naar elektronisch piano en orgel. Ik speelde in een band op bruiloften, partijen en carnavalsavonden. Het spelen in een band werd me te zwaar door het vele nachtwerk. Door een vraag vanuit het shantykoor in Wijk bij Duurstede ben ik weer accordeon gaan spelen, waarvan zeven jaar als muzikaal leider. Ik deed dit met heel veel plezier. Als nieuwe uitdaging ben ik bij verschillende koren begeleider geworden als accordeonist. Dus ook bij Tranen met Tuiten.

Geboren in Wijk bij Duurstede (1944) en begonnen als grafisch technicus.Woont vanaf 1967 in Maarn, is getrouwd met Corrie en ze hebben 2 kinderen en 3 kleinkinderen.
Tiny SteenbergenTiny Steenbergen

Ben opgegroeid in een muzikaal gezin, vanaf m'n achtste werd ik naar orgel les gestuurd (het ouderwetse trapharmonium), daarna ontdekte ik de accordeon. In mijn puberleeftijd heb ik een jongerenkoor opgericht met accordeon, gitaar en tamboerijn showband. Daarna kwam de drukke tijd in m'n gezin met opgroeiende kinderen, dus muzikaal werd het rustig.

In de jaren 1982-1992 runden mijn man en ik een bungalowparkje waar in de kantine 's avonds de accordeon weer te voorschijn kwam. Weer een episode later ben ik bij shantykoor de Driemasters gaan spelen. Toen ik in 2008 een verzoek kreeg om Tranen met Tuiten tijdelijk uit de brand te helpen omdat hun accordeonist was overleden heb ik dat gedaan en tot op heden ben ik er nog steeds bij, dus hieruit blijkt dat het een reuze gezellig koor is, waar ik met heel veel plezier mijn bijdrage aan lever.


Theo VreeswijkTheo Vreeswijk

Ik ben geboren in 1961 in ’t Goy en kom uit een muzikale familie. Mijn opa speelde vroeger al accordeon. De rest van mijn familieleden speelt nu ook diverse instumenten. Begin jaren 70 ben ik lid geworden bij een accordeonvereniging “De Melodica’s” (opgericht in 1960) uit Rijswijk-GLD. Ik ben als drummer begonnen, maar al snel overgestapt naar de accordeon. Dit instrument inspireerde mij meer. Na een jarenlange onderbreking ben ik de laatste 15 jaar weer trouw lid. In de jaren 90 ben ik gevraagd om bij shantykoor “Tussen Rijn en Lek” te komen spelen. Ik wist niet wat shanty was. Van Dirk Jan Onink heb ik dit genre geleerd, hij was toen muzikaalleider bij dit koor.

In 2008 heb ik een trekzak/schippersklavier gekocht, omdat Ierse muziek mij inspireert. Ik oefen op eigen houtje deze muziek. Ook heb ik 4 jaar op een gemengd koor gezeten; “Trivira 2000” in Zeist, van Smartlap tot Evergreens. Daar heb ik veel van opgestoken en veel plezier beleefd. Vanaf januari 2013 ben ik bij “Tranen met Tuiten” gekomen, het is een leuk gezellig koor met een afwisselend repertoire. Ik hoop dat er nog vele gezellige jaren volgen en veel plezier mag beleven.


Hennie BorHennie Bor

In mijn familie zijn geen muzikanten, maar ik luisterde wel altijd naar muziek. In 1964 heb ik een half jaar op gitaar les gezeten,maar toen moest ik stoppen door werk. Ik ben weer begonnen in 2004. Ik heb mezelf de akkoorden geleerd en met heel veel oefenen kom je een heel eind. Een jaar later kwam ik bij het koor, maar was de enige bas en werd de brompot genoemd. Toen  begon ik af en toe een nummer mee te spelen. Nu speel ik alles mee en vind het erg leuk om te doen en hoop dat nog lang te doen.